fredag 21 oktober 2016

South West Coast Path - The Jurassic Coast

Med sina drygt 100 mil är The South West Coast Path Englands längsta vandringsled. Den börjar i Minehead i Somerset, rundar hela Cornwall och passerar Devon och Dorset innan den slutar i Poole Harbour. På grund av de många flodmynningarna längs vägen, där leden omväxlande går högt upp på kullarna för att strax återvända till havsnivån, är det den kanske allra jobbigaste vandringsleden i hela Storbritannien. Skulle man gå hela leden skulle den totala stigningen bli fyra gånger Mount Everests höjd. Det är också en av de allra vackraste, så det är värt besväret.

Hela leden tar cirka åtta veckor att gå, men eftersom vi bara hade tre dagar på oss så var vi tvugna att sålla bort ganska stora delar. Till slut fastnade vi för sträckan Budleigh Salterton - Weymouth, via The Jurassic Coast. Bilderna kommer i hyfsat kronologisk ordning.

För att se bilderna i extra stort format så är det bäst att högerklicka på dom och öppna i ny flik, då kan man förstora dem obegränsat mycket lättare.





1 kommentar:

  1. Åh, jag blir så sugen på en sån här resa. Underbara bilder, synd bara att man inte kan ta med sig sin häst. Något att tänka på till nästa vår/sommar, Tack för bilderna Jörgen!

    SvaraRadera